Saturday, 29 November 2014

Inilah kemerdekaan yang sebenar :)


FREEDOM :D

Hello . Long time not see my lovely blog . Ahh ! Aku dah bebas . Bebas ? HAAAA bebas dari SPM la wehh . Gila ah . Tak sangka betul aku dak nak dekat 18 thn . Phewwww . Semoga aku mendapat kejayaan yang diinginkan . Amin :)

TAPI
Aku kena tinggal highschool laaaaaa . Kena tinggal kawan kawan . Eh , sahabat . 

Kau ada dikala ku suka , dikala kuduka ..........................

Ntah , berat ah nak terima semua ni . Nanti aku dah takda kawan nak lepak , makan sama sama , jejalan sama sama , buat benda jahat sama sama , Terima kasih ah geng sebab selalu ada dengan aku . Aku jahat ke , aku huduh ke semua hampa terima . Wehhhhh , rindu *tears

Nanti kan , bila dah bawa haluan masing masing ni kan , jangan la lupa aku . aku tak pernah lupa hampa . aku sayang gila kat hampa . Sebab aku takda orang lain nak luah semua isi hati aku ni . Hampa je la yang tau aku suka apa , aku ni perangai macam mana , aku suka siapa , aku suka mandi pukul berapa , aku ni cantik ke tidak kahkahakahakah :D Seriussss , nanti aku akan rindu hampa . Walaupun harini dah lima hari tk jumpa , dup dup dup , rinduuuuuuuuuuuu :'(

Dear SMKASIAN , 
Jangan pernah ingat aku lupa hampa . Acehhh , ayat macam suwet gila . Haha betullah . Mana ada lupa , walaupun kita jarang contact each other , tapi tkpa . Rindu kita ada dalam setiap doa masing masing kan . Hm , bila nak gather lagi ? tengok hampa buat lawatan , aku teringat macam mana aku handle lawatan time form 2 and form 3 . Ahhh , rindu . Banyak kenangan kita buat sama sama . Haih , hampa la yang tau aku suka Faiz Saimi dulu kan . Huuuuuu . Tapi sekarang tkda ah . Dia layak untuk orang lain . Acewahhh . Sadis :'( Nanti kita gather dekat AJM okayyyy . Konfem dulu baru boleeeeee . Jangan lupa aku tauu . Whatsapp Wechat ada nak in touch . Whehehehe :)AKu rindu time form 2 belajar sejarah dengan cikgu Nazar , sapa tak bole jawab kena rotan . Perghhh , sakit sebab aku pun  pernah kena . AKu ingat aktiviti lepas PMR , yang perkhemahan tu . Rinduuu . Rindu malam kebudayaan malam tu . Macam apa lagi . Aku rindu first time masuk form 4 . Lelaki kelas Khaldun 10 orang ja . Haihh , lawak bila perempuan menguasai . Aku rindu time kelas anjal time PMR . Lari laju laju nak cup tempat belakang . Peh . Rindu nak main netball then jerit jerit sampai laki laki usha pelik . Huuuu , janju kita menang netball sampai daerah kan . Phewwww . Aku rindu nak usha orang kat DM . Rindu nak bangun pukul 10 time weekend jumaat. Rindu nak dengaq badar mai kejut sejadah pakai ketuk hanger kat katil . Geram . Tapi tu la memoryyy . And aku akan dorm 18 dengan jamuan yang ohsem time form3 and kak effah yang ada untuk dengar story mory aku yang tah apa apa . KahkahKaha . Rinduuuuuuuuuuuuuu ;)

SAINARIAN ,
first aku masuk , aku kenal chop . Alahai comel . Walaweh , sumpah aku ingat aku macam patung first masuk . Tapi masuk dua minggu ja , aku dah bole hingaq hingaq . AKu bersyukur aku dilahirkan untuk ditetapkan dalam Merbau . Bila naik form 5 , muncul assabiah . Tah , aku tak suka benda tu . Okay . maybe our fault . Aku harap friendship kita tak pernah kenal assabiah . Tah aku sayang semua . Dari first kelas aku masuk , 4 Excelllent sampai 5 Noble  . Semua the best ! Tah , aku rindu . Aku rindu jamuan merapu 4E . Aku rindu jamuan 5N yang penuh sarat dengan cerita merapu . AKu rindu time kelas BM cikgu Shahrul yang selalu kantoikan aku dengan Haniff . Dan 5N lah aku start staring at someone . Puii , gedik . Haha Taktahu pulak minat main main dia jadi melekat Kahkahkah . Tapi dia bukan macam orang lain . Haihh , this first love , InshaAllah . Dear semua aspuri , aku sayang hampa . Terima kasih sebab ada untuk aku . Time aku sedih , gembira semua adaaaa Thanks my cutie teacher , Qurratu Aini and our beloved mama , Cik Lidyawani . Haha Kenangan 16 Nov 2014 , handphone kita kena KONGSI dengan warden . Haihh , tak boleh lupa lahhh . May Allah give us time to meet again . Hope our friendship last lasting :)


Kawan kawan , Ingat . Walaupun aku takda kat sisi hampa , hampa selalu ada dalam doa aku . Untuk kawan yang rapat dengan aku kat SAINA esp boys macam arif ikhwan , che up , paan , sam , humam dan syafiq dan lain lain ,,,, jaga la rahsia aku tu baik baik . Hahahaha hampa macam tak kenal ja perangai aku macam mana . Aku harap hampa tk rasa aku bosan . Aku memang annoying sikit pun . Aku bukan jahat cuma nakal ja . Pehhh , Thanks weh untuk semuaaaa . 

Sunday, 17 November 2013

Year End Holidayyyy ;D



As all student wish , cuti dah hoi . Dengar dak , cuti . CUTI , paham dak ? heee  ;D Happy Holiday semuaaa . Pilih lah vacation menarik nak bercuti . Abah aku rancang nak pi Kelantan Terengganu je . Haihh . Takpa takpa . Yang penting , bersyukur . Haha . Dari awal cuti sampai sekarang , Hari Ahad tak bukak lagi buku . Tengok fizik ja . Tuu pun tengok ja . Taktau masuk apa ka dak . Tengok saja. Ulang , TENGOK . Hebatt . Macam ni lah calon SPM 2014 . Tak sedar lagi dengan ranking tah apa apa . Nak tau dak ranking berapa ? Fuyoo . Malu bhai . Maluuu . 6382/10132 . Teruk teruk . Maluuu . Oh my , apa lah yang aku belajar selama setahun huuu .

Mak setori sikit pasai last last days at SAINA . After PAT , terus ja rasa macam habes SPM dah . Kemas buku masuk kotak siap . Gila hebat budak budak SAINA . Sebab tu result kami gempak . Puih puih . Perasan tahap . Hee :P Hari hari selepas exam di SAINA sangat lah bosan . Rutin , pegi sekolah , lepak lepak , makan daging , tidur , turun ubk , online , balik , makan kat dm , pi prep , tidur , sembang , kacau orang , balik , riadah , kira cacing , masuk , makan malam , surau , prep malam , lepak , makan , tidur , potluck , balik dom , almulk , sembang , lenaaa . Langsung tak berfaedah . Pheww . Dok rasa hebat dah jadi ceni ahh . Mampus mampus .

novel novel

panahan novel , senyum senyum

bingooooo .


done kemas bukuuu

semua yang dibawaaa pulang


Seminggu . Tak bertegur sapa dengan Eman . Angin khabarnyaa . Dua dua tarik mukaa . Dia ada kawan baruu . Ramai kawan baru dia . Jumpa punn renyih ja . Renyih macam tak mau bagi jaa . Makan dalam tau dak . Perancangan aku dengan Farrah macam macam dah . Malas contact lahh cuti n , buat taktau je kat dia . Tapi , kesian . merayu bagai . Ohh . Sedih aku tengok . Bole malam tu dia panggil kami , ingat nak sembang ka apa , dia suruh kami ja xplain apa yang kami buat sepanjang hari tuu . Dan yang paling sakit hatinya tangan dia bolee dok main kiub . Main kuib wehh . Sakit hati kot . Kalau aku tak pikiaq dia kawan aku , dah lama aku ambik lempar buang kiub tuu . Sakit hati kot . Rasa dok sembang ngan hantu ja sebab dia dok fokus kat kiub tuu . Nampak la kiub lagi penting . Kami sampingan jaaa . Untung ah . Kawan baruuuu . Tahniah :D

Aku nak tengok ulangan MaharajaLawak Mega . kbyee . Love you readers . Jangan lupoo folow . pHewww ;D