Friday, 16 August 2013

Baru Raya Seminggu :DD

Wink ! Yuhuuuu . Dah raya maa . Maw taw ahh . Semangat aku sambut raya tahun niee . Biasalahh . Tahun depan dah nak SPM . Kurang mangat ! Haha . Duit raya ? Tak banyak lah . Weyhh ! Dah tua kot . Malu sehh nak pii rumah orang buat muka comel then mintak duit raya . Makan taknak . Haha XD Miss that moment lahh . Repeat childish timee . Err =,= Adult tak best . Banyak masalah . Banyak homework . Banyak perasaan . banyak drama . Haha XD Bila kanak kanak , nothing . just enjoy and live must go on . Prob mane ade . Nak duit , mintak je . Mak ayah suppot . Kawan , ade je . Cinta ? ah . Kami kecil ahh . Yang penting , hiburannn . Wa happyyy itu sudah cukop maa . Kuikui XD .Rinduuuu childishh . Budak zaman sekarang yang kecik-2 punn dah tak sama macam dulu . Asyik terperap dalam bilik main PSP . tak punn tengok kartunn . Ohh dunia !

Okay yunie ! bAck to the purposeee ! Raya . Haha . Seronokkkkkkkk ! Macam budak budak kan ? takpe , aku suka . Haha . First eid , hot in blueee . Haha . Bak kata QA . Huuuuuuuuuu~ Second eid , purplishh like beyonce , Muahhh . Tediiaa . jet jet beyonce bahh . Third eid , dot dot turqoise black . Muehehe XD Raya sakan kan aku ? 3 pasang bahh . Inda bagitahu kitak inda sayang kitak ! Tediaa . siap siap ~

Geng SMKAS mai rumahh aku raya ketiga ennn . Best ah ! Lindu lindu dah telubat maa . Haha . Even my bestpreng pengeran jantung tak ikut , dapat ahh ubat rinduu . lawak bodoh depa . aku rinduu woi . dengaq la , rinduuuu . Aduhh , kangen maa . Bila lagi nak mai umah aku ? Mai jaaa . Aku masak macam restoran bagi kat hampa . toksah buadd malu . Jalan jaa . Tapii duit raya tadak ahh . Besauuu sioo . Haha XD

Last but not least , for you , you , you lahh , you yang gaduh dalam twitter dengan I . First , thanks bro ! Dah maafkan aku . Simple conversation . Haha . Maaf lagi mehh . Jaga diri , jangan makan hati . Selalu terase ? Huh ! Rilek brader , brader rilek . Haha . RInduu nak retweet ahh . Haha . Jangan .marah . Keep calm and enjoy with yr UP2 result boy ! Tak kenal enn ? Cukop lahh tahu nama . Yang lain bole selidik . Haha . 

First eid . Camera gila pagi raya !

Monday, 5 August 2013

Count Down :)


Wowott . Dah nak rayaa . Tak sabaqq . Dan dah berapa banyak kali keluar shopping . I miss shopping but I really miss my money that I gave to cashier . Hoi Yunie , dah shopping kena bayar ahh , gila ahh nak ambik free . Bulan puasa kodd . Ngek punya abang ! Herhh -.- Ya ahh , tahun depan dah nak SPM , tahun nie ja nak raya bagi sungguh2 ponn . Last year PMR , tak meriah sangat . Meriahh sungguh lerr raya tahun nie , baju kurung sampai tiga . Tak campur lagi dengan berapa bnyk tah aku beli tudung Kangaroo masa shopping tadi . Mcm nak bagi derma jaa  Bnyk kot . mak aq ponn pelik . Takpa mak , selagi harga murah . 5 ringgit dh boleh dpt . Ok lettuw . Haha . Punya nya lagak nak raya sampai tera tuuuuuuuuu . Huuu ~

Tema raya tahun nie , hmm : Biru . Bapak kata dah BN menang kita pakai biruu ahh . Gila kau . Semangat politik benor abah aku niee . Phewitt , dah keluaq shopping tiga kali tapii necklace baruu dapat satuu . Takkan nak pakai yang mustache tu saja kot . Tolong belikan bolehh -,- *buadd.muka.comel* Aku minat gila dekat necklace camera dgn superman . Errhh . Tak dapat lagi . Mak aku marah aku pakai owl necklace . Dah tak pakai dah sekarang . Kadang-kadang seram jugak tengok owl necklace tuu . Rasa macam .. Tah . takuitt . Hihi ^^ Bracelet dah ada . Brooch ! Oh myy . Tadi pegi shopping lagi , and beli brooch lagi . Penuh dah box tuu dgn brooch yang merelit merelap . Haha . Tapi kan , tadi aku beli brooch alphabet . Tataw awad tertarik dekat brooch tuu . Huruf A and N . Ntah . Kenapa aku pilih N ? Hashh . Kau jangan buadd pasal Yunie . Haha . N jaa . merujuk kepada sesiapa sahaja . Jangan main tangkap muat ja taw . Tanya aku duluu . Hewhew XD . And , kasut raya tadak ah taun nie . Mak aku beli selipar ja . haha . Selipar Atlanta . mk kata dah mahal takpa . Kau yg raya , bukan kasut . Haha XD Tadi baruu ja dapat call , esok 6/8 nak pii shopingg lagi . haha . Pegi sunway pulak . Aduss . Keja bejalan . Haha XD

star parade XD

alor star mall :)

Friday, 2 August 2013

FRIENDSHIP :DD




Friendship !! Hoho . Miss kengkawan agama sik . Ohh my ! Really miss them so much . Weweh ! Aku rinduu nak karok lagu balik kampung ngan hampa . Nak nyanyi lagu raya yg lain time jalan nak balik asrama . Rinduu nk buadd konsert , laap terawehh , budd lapan jaa semata-mata nak buadd konsert . Bila kena marah ngan senior , buadd muka nonsense jahh . Aloooo , miss semua tuu . Bila time nak sambut raya kat sekolahh , kita mesti rancang nak pakai ttudung apa . Almaklumlahh sekolah agama , Mana boleh pakai bawal 45 . Pakai tudung sekolah atau tudung hitam ja . Pastuu , salah sorg akan jadii kameraman nak tangkap gambaq pasangan-2 . Haha . Gilosss . Zaman jahiliah lagi time tuu . Sekarang , ada ja gambaq ? Tapii gambaq matured lah . Tak malu-malu dahh XD . Hahaha :)) Nak usha boys yang semadd bila pakai baju melayu , uhh . Meltingg ! Rinduu semua tuu . Yang pasti , rinduu nak snap gambaq geng , full , cukop-cukop 12 org . Aku rindu . Ya Allah :)

Bila first aku jejak kaki kat Saina , aku pikiaq , adakah aku akan dapat kawan mcm hampa ? First day aku masokk , aku dh cenggini . Alhamdulillah , Allah permudahkan semuanya . Aku dapat kawan yang memahami , yang paham situasi akuu , yg still boleh tolong akuu time aku ada probs . Dok situ x sampai 3 bulan , aku dah ada masalah dgn senior . Astagaa . Ada ja kawan02 aku yang tolong calm akuu . AKu dah la jeniss nak marah jaa x tntu pasal . Tapii , amek masa la nak kamching . Bukan senang ohh . Kita hidup dah tiga tahun budak smkas , sebab tuu kita boleh act like sibling . Tapiii dgn budak Saina , aku dh boleh act like siblings dalam masa 3 bulan . Alhamdulillah . Walauponn , ada ja suara-2 yg nak jaa meluatkan aku . Alhamdulillah XD

Soo , back to my purpose . Aku dah berikrar janji taat setia yang aku akan memilih PRS . Hmmm -,- . For all the stalker that I never know you all ; yg tak penah bersembang , yg selalu stalk blog aku nie , yg slalu smpai bnda-2 burok pasal aku , yg selalu je nak cari gadohh ngan aku . This result is for you . Aku pilih PRS .Sudah-sudah la stalk aku . Bolg aku nie macam diari aku . Apa yang aku tak puas hati , apa yg buadd aku sedih , gumbira marah and segala bagai semua aku tulis kat sini . So , kalau nak stalk , baca ja . Aku bagi . Tapi bila dah baca , jangon dok pii cerita kat semua orang . Cerita benda betoi takpa , ni pii tokok tambah pulak . Hangat hati oihh . Baca je la . Tak marah . Bajet aku sorang ja yg ada blog . Ramai lagi . Hampa jaa yang hegeh nak stalk aku apasal . Penat oihh dok layan keinginan hampa . My life , my decision and my chosen to be what in my life . For you , jangan la pegi cita benda merapu kat orang lain . Baca ja la blog aku nie . Jgn pii cita pulak . Hang bukak blog aku ja pon , yg hg nak pii habaq kat semua tu apasal . Macam hang dapat reward ja bila bukak blog akuu . Sudah la wehh , tired pikiaq perasaan orang . Perasaan aku yang trluka . Bila aku tak jaga perasaan , kata aku penting diri . Bila aku jaga , hampa tak hargai . Ohh my ! Tired to being me . Boleh dak sesapa buadd clon aku . Aku penat dengan semua nieeee :)

So , aku perlu tinggalkan Badan Dakwah Rohani dan Ibadah . bukan apa . Kena pilih salah satu . Bila aku tanya mak aku sendiri ponn , mak aku kata aku lebih cenderung ke arah Pembimbing Rakan Sebaya . Mak aku yang kata. Mak aku yang besarkan aku . Hampa yg aku tak pernah kenal , tiba2 kta aku layak jadik Badri . memang , aku dari sekolah agama . Aku ada jugak ilmu agama . Aku tahu pasal-2 agama nie . Tipulahh kalaw dok sekolah agama sampai tiga tahun tapi tataw langsung pasai ilmu agama . Aku taw jugak bahasa Arab . Aku taw pasai halal haram . Tapii boleh dak aku nak applied benda tuu dalam hidup akuu dan orang lain tetapi bukan melalui dakwah dalam bdan yang ditubuhkan mcm nie . Ada ja kan orang yg berdakwah yang di bukan dalam kalangan Badar @ badri . Ada kan . Aku nak macam tuuu , Even bila hampa tengok aku , hampa mmg nmpk aku layak , hah ? Nampak la cahaya baik dari muka aku tuu . Aku bolehh ja orang nak kata aku baik , tapii tak sesempurna hampa badri yang lain . Tudung aku tak labuh , handsock jrang sekali . Memang stokin aku pakai selalu sebab aku taw kaki jgk aurat , Tudung sekolah aku ada boys puji labuh time aku pii Saina . Bagii aku , tudung tuu antara tudung yg singkat semasa aku dok Agama Sik . Memang betull , kita boleh pupuk diri kita untuk pakai tudung labuh , pakai handsock . tapii maybe aku buadd bnda tu hnya kat sekolah . Aku tak maw jadi hipokrit . Kenapa , selama nie aku pakai tudung rindah tuu aku dok bukak aurat ka ? Memang laa , labuhkan tudung anda sehingga menutupi bahagian dada . Aku taw semua tuu tapi bukan senang untuk aku buadd . Aku boleh terima segala nasihat atau teguran yg hampa bagi tp nak praktikan dlm diri tuu bukan senang . InshaAllah , aku ubah . So now , aku jujur dengan diri aku , aku tinggalakan badri . Sebab aku rasa tak mudah untuk aku jalankan tanggungjawab nie . Badan Dakwah Rohani dan Ibadah , bdan dakwah islam . Bab agama tak boleh main-2 . Pilihlahh yg lebih layak . Selamat tinggal !

Ramadhan . Dalam bulan puasa nie aku cuba ambil peluang untuk akuu buadd keputusan dengan meniggalakn badri . Moga-2 , Allah bagi petunjuk yang lebih cerah untuk aku dalam PRS . Ramadha kareem . Assalamualaikum :)